Pozivnica

09.08.2016.

 

Dragi prijatelji,

 

Velika čast i zadovoljstvo nam je da vas u ime grada Šapca, Turističke organizacije i kancelarije Čivijaškog karnevala pozovemo da učestvujete na 9. međunarodnom Čivijaškom karnevalu. Karneval će se održati od 15-og do 17-og septembra 2016. godine.

Čivijaški karneval je nastao iz tradicionalne Čivijade koja se u Šapcu održava od 1968. godine. Ipak, neophodno je pomenuti da je uz prvu Čivijadu održana i prva karnevalska povorka. U prethodnih devet godina smo ugostili učesnike iz preko petnaest zemalja. Grad Šabac je od 2009. godine član Federacije Evropskih karnevalskih gradova (FECC) i biće domaćin XXXVIII godišnje konvencije FECC-a za 2018. godinu.

O kvalitetu našeg karnevala  najbolje govore priznanja koja su dodeljena od strane FECC-a, organizatora drugih karnevala i nagrada Turistička slagalica iz 2011. godine. Nosilac memorijalne medalje FECC-a za najbolji performans je karnevalska trupa Amazonke iz mačvanskog sela Prnjavor. Ova karnevalska trupa je nagrađena od strane organizatora karnevala u Prilepu, Makedonija za najbolji performans za 2016. godinu. Dobitnik nagrade Turistička slagalica u kategoriji „zaslužni pojedinac“ u oblasti manifestacionog turizma je glavni koordinator našeg karnevala, gospodin Raduško Janković.

Za ovu godinu smo vam pripremili izvanredan program. U tri karnevalska dana možete pogledati raznovrsan program počevši od svečanog podizanja karnevalske zastave, karnevala kućnih ljubimaca i takmičenja u brzom jedenju šampita, preko karnevalskog časa u školama, karnevala beba i trudnica i dečjeg karnevala, do promocije turističkih potencija, velikog Čivijaškog kola i međunarodne karnevalske povorke gde očekujemo učešće od preko 30 grupa iz preko 10 zemalja. Zbog svega ovoga želimo da vas pozovemo da budete naši gosti, a mi vam garantujemo nezaboravan provod.

YASSOU-YASSOU-YASSOU

ORGANIZACIONI ODBOR

Ovde možete preuzeti obrazac za prijavu na 10. Čivijaški karneval!
sabac karneval - prijava srb sabac karneval - prijava eng
    <
Sponzori i prijatelji manifestacije